Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bolderberg-Viversel

3,8 km (5100 stappen)   0 u 57 min    groen
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder Bolderberg-Viversel
touristisch onthaal

Downloaden voor GPS Printen


De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Bovenop de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Deze korte groene route laat je kennismaken met het bos en de heide van Bolderberg. De ideale route voor het hele gezin, die je kan starten of afsluiten met een fris drankje. Extra leuk is het mulle zand om door te sloffen!

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: groen
Afstand: 3,8 km
Duur wandeling: 0 u 57 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

  • Domein Bovy is speciaal ingericht voor de kleinsten onder ons. Ga op zoek naar Martin de ijsvogel en ontdek de dieren op de kinderboerderij. 
  • Honden steeds aan de leiband.

Uitgebreide beschrijving

De getuigenheuvels Bolderberg en Galgenberg vertellen het verhaal van een ver verleden. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben. Op de top van de Bolderberg word je beloond met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Stap zeker ook even binnen in de Kluis van OLV Loreto voor een kort moment van bezinning. Wist je trouwens dat hier nog écht een kluizenaar woont?

Deze korte, groene route laat je kennismaken met het bos en de heide van Bolderberg. De ideale route voor het hele gezin, die je kan starten of afsluiten met een fris drankje. Extra leuk is het mulle zand om door te sloffen!

Opgelet: aan de oude hostellerie de Kluis is het pad afgesloten. Je kan via een omweg terug op de route geraken. Volg de Lambert Hoelenstraat, en dan de Kluisstraat, omhoog langs hotel Soete Wey.  

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's