Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Bokrijk-Kiewit

12,0 km (16200 stappen)   3 u 0 min    rood
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: Craenevenne, Genk Bokrijk Kasteel
Domein Kiewit
De Kwaakvos
Bokrijk Museum

Downloaden voor GPS Printen


Bokrijk is de ideale daguitstap. Niet alleen kan je hier in het verleden duiken, lekker gaan spelen in de speeltuin of genieten op een terrasje, je kan er ook de wonderlijke natuur van De Wijers ontdekken. Vijvers, prachtige bomendreven en eeuwenoude aarden wallen bepalen het landschap. Zowel Bokrijk als Kiewit zijn erg belangrijk voor heel wat vogels, insecten en amfibieën. Hier kan je, zeker met de kinderen, een dagje heerlijk op ontdekking in dit mooie vijvergebied. Landschappelijk is dit de meest afwisselende wandeling in Bokrijk en Kiewit, je ontdekt alle aspecten, van vijvers tot bossen, van galloways tot reigers. Een stevige trip, maar écht de moeite.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: rood
Afstand: 12,0 km
Duur wandeling: 3 u 0 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Waterplas / vijver, Grasland, Park
Andere: Grotendeels onverhard


Praktische info

Openbaar vervoer: Bokrijk heeft zijn eigen treinstation. Met de bus neem je lijn 1 of G4 (halte Bokrijk)

Honden graag steeds aan de leiband.

Wil je er graag een daguitstap van maken? In Bokrijk valt er steeds wat te beleven: bezoek het openluchtmuseum of de gigantische buitenspeeltuin. Meer info.

Natuur op je weg

null

Uitgebreide beschrijving

Bokrijk is méér dan een wandeling, het is een hele daguitstap. Niet alleen kan je hier in het verleden duiken, lekker spelen in de speeltuin of genieten op een terrasje, je kan hier ook de wonderlijke natuur van De Wijers ontdekken. Vijvers, prachtige bomendreven en eeuwenoude aarden wallen bepalen het landschap. Zowel Bokrijk als Kiewit zijn erg belangrijk voor heel wat vogels, insecten en amfibieën. Hier kan je, zeker met de kinderen, een dagje heerlijk op ontdekking in een mooie vijvergebied.

Landschappelijk gezien is dit de meest afwisselende wandeling in Bokrijk en Kiewit. Je ontdekt alle aspecten: van vijvers tot bossen, van Galloways tot reigers. Een stevige trip, maar écht de moeite.Foto's / video's