Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

De Teut

3,8 km (5100 stappen)   0 u 56 min    blauw
Horeca Parking

Startplaats: Donderslagseweg, Zonhoven Donderslagseweg

Downloaden voor GPS Printen


Deze korte wandeling toont je in een oogopslag de mooiste plekjes van De Teut, met een prachtig panorama bovenop de teutheuvel, wondermooie vennen (verkozen tot één van de 20 mooiste plekjes in de Lage Kempen) en in augustus-september prachtige paarse heide. De kinderen gaan genieten van het losse zand en de smalle paadjes.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: blauw
Afstand: 3,8 km
Duur wandeling: 0 u 56 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Heide, Bos, Zand / landduinen, Waterplas / vijver
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

Openbaar vervoer: buslijn 2, 22 en 48 - halte De Waerde

Bezoek ook het bezoekerscentrum in Zonhoven en ontdek er alles over de prehistorie: Heuvenstraat 4, Zonhoven (aan de kerk). Tel +32 11 60 26 19.

Er is een hondenuitlaatzone aan de Teut. Buiten deze zone honden graag steeds aan de leiband.

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in dit gebied:

Agentschap Natuur en Bos - www.natuurenbos.be

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor de aankoop en beheer van natuurreservaten, bossen,parken,en viswaters in Vlaanderen.Ze zijn verantwoordelijk voor wildbeheer, vogelbescherming en geven openbare besturen en particuliere eigenaars ondersteuning of advies bij het beheer van hun bossen of parken.

Uitgebreide beschrijving

De Teut in Zonhoven is de ideale zondagnamiddaguitstap. Zeker in de nazomer, wanneer de heide prachtig purper bloeit, is dit mooie natuurgebied de moeite waard. Je wandelt hier letterlijk tussen de heide, komt unieke vennen tegen en kan op de heuvels genieten van een uitzonderlijk panorama over de streek. De naam van het gebied is afkomstig van het Zonhovens dialectwoord 'toot', wat spits toelopend of punt betekent. 

Deze korte wandeling toont je in een oogopslag de mooiste plekjes van De Teut, met een prachtig panorama bovenop de teutheuvel, wondermooie vennen (verkozen tot één van de mooiste plekjes in de Lage Kempen) en in augustus-september prachtige paarse heide. De kinderen zullen genieten van het losse zand en de smalle paadjes. Een buggy meenemen is echter moeilijk.

 

Tip: Ga eens op Wijersafari met de kleurrijke spotterskaarten en ontdek dieren die je nog nooit hebt gezien! Bestel ze hierFoto's / video's