Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Dauteweyers

1,5 km (2000 stappen)   0 u 22 min    paars
Leuk voor kinderen Horeca Parking

Startplaats: Stationsstraat 27, 3590 Diepenbeek Dauteweyers - Dorpsbemden: Demerstrand

Downloaden voor GPS Printen


Deze route werd speciaal ontworpen voor de kleinsten onder ons. Onderweg passeer je langs verschillende belevingselementen en de speeltuin van Demerstrand.

Kenmerken

Regio: De Wijers
Kleur: paars
Afstand: 1,5 km
Duur wandeling: 0 u 22 min
Moeilijkheidsgraad: Beginner
Landschap: Bos, Akkers / weilanden, Kanaal / rivier, Park
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard


Praktische info

  • Er is horeca aanwezig bij de startplaats
  • Er zijn verschillende picknickplekjes, vergeet je picknickdekentje niet!
  • Bij de startplaats Demerstrand is een hondenlosloopzone
  • Gelieve honden tijdens de wandeling steeds aan de leiband te houden

 

Natuur op je weg

Terreinbeheerders in wandelgebied Dauteweyers:

Natuurpunt - www.natuurpunt.be

Een team van gedreven vrijwilligers maakt hier werk van meer en betere natuur. 

Limburgs Landschap vzw - www.limburgs-landschap.be

Limburgs Landschap koopt, beheert en richt natuurlandschappen in. Daarnaast laat de vereniging iedereen kennismaken met haar natuur door de beherende gebieden zoveel mogelijk open te stellen.

 

Uitgebreide beschrijving

Deze korte paarse kinderwandeling 'de boomkikkersafari' voert je vooral over de terreinen rond sportcentrum Demerstrand. Onderweg mogen kinderen zich volop uitleven. Er is een parcours met boomstammen, een groot speelbos waar iedereen zich mag uitleven en natuurlijk wandel je ook langs de leuke speeltuin van Demerstrand.  Een superleuk dagje uit!

Wandelgebied Dauteweyers
Dit wandelgebied in het zuidelijkste stukje van de Wijers loodst je langs een grote verscheidenheid aan landschappen rond Diepenbeek. Het hele gebied is enorm waterrijk. Er zijn verschillende vijvers met verlandingszones. Rond deze vijvers zijn elzenbroekbossen en vochtige weilanden. Samen vormt dit de ideale habitat voor de zeldzame boomkikker die zich hier thuisvoelt.
Doorheen het gebied kronkelen de Demer, de Kaatsbeek, de Stiemerbeek en de Laak. Geniet zeker ook van Dorpsbemden, met zijn bloemrijke graslanden. 

Demerstrand
Het Demerstrand in Diepenbeek is er niet alleen voor alle sporters – je kan er tennissen, voetballen, joggen, skaten en nog veel meer – er is ook een speeltuin die helemaal in het teken staat van water! Rondom de speeltuin kan je heerlijk liggen en picknicken in het gras of aan één van de picknicktafels. In het geboortebos net over de Demer kunnen kinderen ravotten in het speelbos. En 'last but not least': er is een gezellige cafetaria bij de start van de wandelingen!Foto's / video's