Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Beringen-Mijn

6,6 km (8900 stappen)   1 u 38 min    rood
Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: be-MINE 1, 3580 Beringen Startplaats Todi
Startplaats grote terril be-MINE

Downloaden voor GPS Printen


De echte natuurliefhebber kan zijn hart ophalen op de grote terril van Beringen. Op dit prachtig stukje natuur is de link naar het verleden nooit veraf. De terril ontstond namelijk als steenstort van de mijnen. Intussen is de terril in beheer van het ANB. Kies de rode route en trakteer jezelf op een prachtig uitzicht over Limburg.

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: rood
Afstand: 6,6 km
Duur wandeling: 1 u 38 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Bos, Grasland, Dorp, Park, Terril
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

Je kan deze route starten aan zowel de startplaats aan de grote terril als de startplaats aan het duik- en snorkelcentrum TODI.

Je hond uitlaten kan je perfect op deze wandeling. Aan de startplaats van de grote terril kan je de hond trouwens loslaten in een daarvoor voorziene hondenlosloopzone. Op de wandelroute moet de hond wel aan de leiband. Je wandelt door kwetsbaar gebied.

De startplaats aan TODI is te bereiken via het openbaar vervoer, neem hiervoor buslijn 32, 58 of 90.

 

Uitgebreide beschrijving

De rode route kan je zowel van de startplaats aan het duik- en snorkelcentrum TODI vertrekken als aan de startplaats aan de grote terril. Het is een wandeling voor de echter natuurliefhebber en gaat grotendeels door het groen. Trakteer jezelf op een prachtig uitzicht van op de grote terril. 

 

Tip: combineer de rode route met de gele route die vertrekt aan het Duik- en snorkelcentrum TODI voor een leuke dagtrip waarin een leuke afwisseling tussen natuur en de cultuur van het mijnverleden elkaar opvolgen!Foto's / video's