Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu
Satelliet
Kaartlagen
Kaartlagen

Beringen-Mijn

3,5 km (4700 stappen)   0 u 52 min    groen
Leuk voor kinderen Horeca Parking Bezoekersonthaal

Startplaats: be-MINE 1, 3580 Beringen Startplaats Todi

Downloaden voor GPS Printen


Speciaal voor de avonturiers onder ons is deze groene route aangelegd. Klauter en kruip door de obstakels aan de avonturenberg en laat je meeslepen in het mijnverleden van Beringen. Deze korte route vertrekt aan het duik- en snorkelcentrum TODI en loodst je over de kleine terril. Je komt met deze route langs al de recreatieve attracties die be-MINE te bieden heeft.

Kenmerken

Regio: De Zwarte Beek
Kleur: groen
Afstand: 3,5 km
Duur wandeling: 0 u 52 min
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Landschap: Park, Terril
Andere: Openbaar vervoer, Grotendeels onverhard, Heuvelachtig


Praktische info

De route vertrekt aan de startplaats aan het duik- en snorkelcentrum TODI. Deze is via het openbaar vervoer te bereiken, neem hiervoor buslijn 32, 58 of 90.

Uitgebreide beschrijving

Deze korte route is speciaal voor de avonturiers onder ons ingericht. Klim, klauter en kruip door de tunnels van de avonturenberg tot aan de top! De perfecte route om met de kinderen te doen. Eenmaal aan de top kan je genieten van een prachtig uitzicht! Je ontdekt het mijnverleden op de route en komt langs de leukste attracties van be-MINE. Zo kan je er duiken- en snorkelen in TODI, klimmen in Alpamayo, shoppen op de Be-MINE Boulevard en zwemmen in de sportoase. Wil je meer weten over de mijnen kan je terecht in het Mijnmuseum.Foto's / video's