Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Nieuw: National Park Trail: lange-afstandswandeling van meer dan 100km!

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een natuurgebied van 12.000 ha met meer dan 440 km aan wandelpaden. Naast de vele korte wandellussen, tussen 2 en 20 km, is er ook de lange-afstandswandeling van 75 km*. Deze lange-afstandswandeling heeft een grondige update gekregen tot een route van meer dan 100 km, genaamd de National Park Trail!  

De National Park Trail heeft heel wat verrassingen in petto: 7 beklimmingen, uitgestrekte heide, mooie vennen, weidse waterplassen, duinen en geurende bossen. Het is één van de weinige wandelingen in Vlaanderen waar je gedurende meer dan 100km weinig bebouwing en/of verkeer ziet. Puur natuur! De National Park Trail is voor iedereen toegankelijk vanaf dinsdag 7 juni 2022. De trail heeft een permanente bewegwijzering, en vanaf die dag kan je op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen ook je eigen route plannen. 

https://www.nationaalparkhogekempen.be/nl/trail

Om deze nieuwe trail feestelijk te openen, organiseren we een meerdaags wandelevent; het National Park Hiking Festival. Dit zal plaats vinden (onder voorbehoud van Coronamaatregelen) in het Pinksterweekend van 2022: van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni. We dagen je uit om de trail van 100 km op 4 dagen te wandelen, maar je kan evengoed één van de dagetappes meedoen. Wij voorzien de transfers, picknicks en – voor de liefhebbers - originele kampeerplekken, jij moet enkel wandelen en genieten! 

*Noot: in voorbereiding van de nieuwe trail en het Hiking Festival, zal de oude trail (75 km) in mei 2022 opgeheven worden. Dat geeft ons de tijd om de nieuwe trail zorgvuldig te bewegwijzeren. Hierdoor zal er in mei 2022 geen lange-afstandswandeling beschikbaar zijn.

Foto: Ga_eens_wandelen