Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Genieten van de natuur met respect voor iedereen

Mountainbiken: tof, maar niet overal

Als mountainbiker ben je steeds op zoek naar de meest avontuurlijke, onverharde routes.  Maar onze wandelpaden zijn op de meeste plaatsen te smal voor meerdere vormen van recreatie. Dat is een van de redenen waarom mountainbikers er niet toegelaten zijn. 

Op de bewegwijzerde mountainbikelussen van Sport Vlaanderen vind je de spectaculairste klims en de meest modderige trajecten. Bijkomend voordeel: je weet op voorhand perfect hoeveel kilometer je tocht bedraagt en de route werd zorgvuldig uitgedokterd om er een topervaring van te maken. Je vindt de routes op www.sport.vlaanderen/mountainbikeroutes.

Paardrijden

Wat je bij ons met de fiets kan, kan je ook met je paard: van knooppunt naar knooppunt rijden. Limburg beschikt over een groot arsenaal aan ruiterpaden. Zo kunnen we vermijden dat onze smalle wandelpaden gebruikt worden door ruiters te paard, want daar dienen ze niet voor. De infrastructuur en de bodem lenen zich er niet toe en wandelaars en ruiters zijn een onmogelijke combinatie op de vaak smalle paden. Op deze kaart vind je waar je met je paard welkom bent:  https://view.joomag.com/ruiterkaart-2019/0861418001550060698

Hond aan de lijn!

Honden zijn welkom, maar moeten aan de leiband en op de paden blijven. Loslopende honden maken grondbroeders of grote grazers onrustig. We zijn ons er niet altijd van bewust, maar onze landschappen bruisen van het leven. Andere dieren zien jouw hond als een gevaar – zelfs als hij geen vlieg kwaad doet. Rondsnuffelende honden kunnen een geurspoor achterlaten waardoor ouderdieren soms niet terugkeren naar hun jong met alle gevolgen vandien.

Veel mensen zijn bang van honden, zelfs al doet de jouwe niks. Het is en blijft een dier en dat kan onberekenbaar zijn. Wandelaars appreciëren het allerminst als ze besprongen worden of aangeraakt worden door een hond.

Natuurlijk wil je viervoeter graag lekker rennen en dat kan ook. In de afgebakende hondenlosloopzones kan hij zijn hartje ophalen zonder dat hij voor verstoring zorgt of zelf gevaar loopt. Op -http://www.natuurenbos.be/hondenzones vind je een overzicht van hondenlosloopzones.