Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelroutes in Borgloon

Greenspot Grootloon, startplaats Borgloon centrum

Een golvend landschap met beboste heuveltoppen, akkers en uitgestrekte hoogstamboomgaarden. Dat zijn de ingrediënten van deze landschapswandeling. Je vertrekt vanuit het Middeleeuwse stadje Borgloon. Ooit was dit de hoofdstad van het Graafschap Loon.

Regio: Haspengouw

4,4 km 6,1 km 8,8 km 12,6 km


Greenspot Rullingen, startplaats Borgloon

Deze landschapswandelingen vertrekken aan het fruitbelevingscentrum, de stroopfabriek. Hier bevindt zich ook de toeristische dienst van Borgloon

Regio: Haspengouw

3,7 km 8,6 km


Greenspot Zammelen, startplaats Gors-Opleeuw

Het pittoreske dorpje Zammelen regeert aan de rand van het Haspengouws leemplateau over de vallei van de kronkelende Mombeek. Dit is op en top vochtig Haspengouw! Je vertrekt in het kasteeldorp Gors-Opleeuw.

Regio: Haspengouw

6,4 km


Greenspot Zammelen, startplaats kerk Zammelen

Het pittoreske dorpje Zammelen regeert aan de rand van het Haspengouws leemplateau over de vallei van de kronkelende Mombeek. Dit is op en top vochtig Haspengouw!

Regio: Haspengouw

6,4 km 6,7 km


Instapplaats (alternatief) Stroopfabriek

Alternatieve instapplaats voor de verborgen moois wandeling Marienlof

Regio: Haspengouw

683,6 m


Verborgen moois Mariënlof

De abdij van Mariënlof ligt op een steenworp van de stroomstoopfabriek van Borgloon. In de abdij wonen nog enkele cisterciënzerzusters, die religieuze relieken bewaren, zoals het Sint-Odiliaschrijn uit 1292 en een 12de -eeuwse koorstoel van de Heilige Lutgardis. Het heuvelachtig landschap is er zeer afwisselend en bezaaid met natuurpareltjes...

Regio: Haspengouw

4,5 kmBekijk alle wandelroutes