Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wolvenwandeling

Op algemene aanvraag organiseren we een extra wolvenwandeling. Sinds 2018 leven er terug wolven in Vlaanderen, in mei van dit jaar werden de eerste welpjes in 150 jaar geboren. Hoe zit het nu precies met die wolven? Waar komen ze vandaan? Hoe herken je een wolf? Hoe leven wolven? Zijn de bossen in Limburg groot genoeg voor wolven?  Wat eten wolven? Zijn ze gevaarlijk voor mensen en huisdieren? ...

Op algemene aanvraag organiseren we een extra wolvenwandeling.

Sinds 2018 leven er terug wolven in Vlaanderen, in mei van dit jaar werden de eerste welpjes in 150 jaar geboren. Hoe zit het nu precies met die wolven?

Waar komen ze vandaan? Hoe herken je een wolf? Hoe leven wolven? Zijn de bossen in Limburg groot genoeg voor wolven?  Wat eten wolven? Zijn ze gevaarlijk voor mensen en huisdieren?

Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord tijdens de wolvenwandeling. We schetsen een volledig portret over de comeback en levenswijze van ons nu grootste inheemse roofdier.

Aandacht! Omwille van veiligheidsredenen m.b.t. het coronavirus is inschrijven op de website van Natuurpunt verplicht. Het aantal deelnemers per gids is beperkt tot maximum 19. 

Deelnemers dienen zelf een mondmasker mee te brengen en dit te dragen tijdens de wandeling.

We danken u voor uw begrip en medewerking.


Info

Waar:
Bezoekerscentrum De Watersnip
Grauwe Steenstraat 7
3582 Koersel
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
za 24/10/20 van 13:30 tot 16:00
Organisatie:
Bezoekerscentrum De Watersnip
wolf3.jpeg