Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Warme winteravond Dirk Draulans Beestenboel

Deze herfst en winter warmen we je graag op met boeiende avonden over natuur en milieu. De inspirerende sprekers vertellen over hun favoriete onderwerp. Leerrijk en ontspannend in een aangenaam decor. Op zaterdag 19 januari stellen wij voor: Beestenboel door Dirk Draulans. Elke week beschrijft Dirk Draulans in zijn rubriek ‘Beestenboel’ in Knack een dier uit onze Vlaamse leefomgeving. Hij ...

Deze herfst en winter warmen we je graag op met boeiende avonden over natuur en milieu. De inspirerende sprekers vertellen over hun favoriete onderwerp. Leerrijk en ontspannend in een aangenaam decor. Op zaterdag 19 januari stellen wij voor: Beestenboel door Dirk Draulans.

Elke week beschrijft Dirk Draulans in zijn rubriek ‘Beestenboel’ in Knack een dier uit onze Vlaamse leefomgeving. Hij probeert er telkens een verhaaltje van te maken, met wat relevantie voor het beter begrijpen van het functioneren van de mens. Hij illustreert dat de evolutie van het leven veel verschillende patronen uitgedokterd heeft, onder meer voor voortplanting en migratie en dat ons systeem niet noodzakelijk het meest efficiënte is, ondanks het feit dat we tot dusver geweldig goed geboerd hebben. Maar bepaalde diersoorten zijn beter gewapend om het naar evolutionaire normen veel langer uit te zingen dan de mens.
'Beestenboel’ presenteert op humoristische wijze beesten variërend van onzichtbare mijten die in je wenkbrauwen leven tot een eenzame Groenlandse walvis uit het hoge noorden die voor onze kust terechtkwam.

De voordracht passeert langs soorten waarvan het mannetje als een speldenkop in het lichaam van een vrouwtje leeft of waarvan de jongen als ze bijna groot zijn hun moeder opeten. En als u wilt weten wie de slimste vogel ter wereld is of wat het lelijkste dier op aarde is, moet u ‘Beestenboel’ zien.

Deelnameprijs is 10 € per persoon voor leden van Natuurpunt; 15 € per persoon voor niet-leden.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Info

Waar:
Bezoekerscentrum Kiewit
Putvennestraat 112
3500 Hasselt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zaterdag 19 januari 2019 van 19:30 tot 23:00
Prijs:
€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €; Ledenprijs: 10,00 €)
Organisatie:
Bezoekerscentrum Kiewit
98483ce0-8c41-4cc9-a721-ca22aca447f7.png