Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Wandelen voor het Klimaat (Pelt)

Dat ons klimaat verandert staat vast. Scholieren, studenten, volwassenen en grootouders trekken massaal de straat op om actie tegen de klimaatverandering te vragen. De Klimaatwandeling is een korte wandeling van circa 3 km onder begeleiding van een professionele klimaatgids. Deze gids maakt bepaalde fenomenen onderweg bespreekbaar zoals weersverschijnselen, trekvogels die vroeger terugkeren ...

Dat ons klimaat verandert staat vast. Scholieren, studenten, volwassenen en grootouders trekken massaal de straat op om actie tegen de klimaatverandering te vragen.

De Klimaatwandeling is een korte wandeling van circa 3 km onder begeleiding van een professionele klimaatgids. Deze gids maakt bepaalde fenomenen onderweg bespreekbaar zoals weersverschijnselen, trekvogels die vroeger terugkeren uit de overwinteringsgebieden, fruit en kruiden onderweg die een goede aanleiding vormen om seizoens- en gebiedseigen teelten te promoten, veeteelt en vleesconsumptie, trein- of bus- of fietsgebruik, die onze ecologische voetafdruk flink verminderen en zorgen voor minder CO2-uitstoot dan auto of vliegtuig.

De gids vertelt je vooral wat je zelf kan bijdragen in het klimaatverhaal en hoe je je gedrag kan bijsturen.

Getuigenissen:

  • “Deze klimaatwandeling heeft me doen inzien dat minder vlees eten zorgt voor een wezenlijke CO2-vermindering.” - Irène (Lommel)
  • “Een weekend op en neer naar Barcelona is eigenlijk not done, besef ik nu.” - Gaston (Bilzen)
  • "De gids liet ons een fris vlierbloesemsapje proeven en vertelde daarbij een boeiend verhaal over de invloed van de klimaatopwarming op het leven van de wilde bijen." - Claudia (Kortessem)

 

Deze wandeling is helemaal gratis én enorm actueel. Inschrijven verplicht!


Info

Waar:
Bezoekerscentrum Hageven
Tussenstraat 10
3910 Neerpelt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zo 17/11/19 van 15:00 tot 17:00
Organisatie:
Natuurpunt Pelt
klimaatwandelingen-nieuwsitem_545x363.png