Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Voorjaarsbloeiers in Bunderbos

Op de steilrand van het plateau van Margraten in Nederland bevindt zich Elsloo, met een pittoreske weg die voert naar het kasteel van Elsloo.  n het verleden werden rond dit kasteel allerlei tuinen aangelegd, maar het pareltje is toch het hellingbos, met zijn voorjaarsbloeiers.  Het bos bevindt zich op de oostelijke helling van het Maasdal en bedekt daar een aantal Maasterrassen. Plaatselijk ...

Op de steilrand van het plateau van Margraten in Nederland bevindt zich Elsloo, met een pittoreske weg die voert naar het kasteel van Elsloo.

 n het verleden werden rond dit kasteel allerlei tuinen aangelegd, maar het pareltje is toch het hellingbos, met zijn voorjaarsbloeiers. 

Het bos bevindt zich op de oostelijke helling van het Maasdal en bedekt daar een aantal Maasterrassen. Plaatselijk komen er hoogteverschillen voor van 80 meter. Samen met aangrenzend bosgebied vormt het Bunderbos eenNatuura-2000 gebied onder de naam Bunder en Elsloobos.


De plantengroei is bijzonder rijk en omvat planten als bosbingelkruidkleine kaardenbolreuzenpaardenstaartgele dovenetelgevlekte dovenetelhangende zeggeslanke zeggeslanke sleutelbloembosanemooneenbesdaslook en keverorchis.

Een beperkt aantal hiervan zullen we wel vinden. 31 maart is nog vroeg op het voorjaar.
Info

Waar:
Kerk Niel bij As,
Hoogstraat Niel bij As 1
3665 As
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zo 31/03/19 van 13:30 tot 17:00
Organisatie:
Natuurpunt As