Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

UITGESTELD! Neem eens een bosbad - laat de drukte achterwege

DEZE ACTIVITEIT IS VERPLAATST NAAR EEN LATERE NOG TE BEPALEN DATUM! Wat is Shinrin-Yoku / bosbaden? Tijdens een bosbad neem je geen letterlijke duik in het bos, maar onderga je een intense natuurbeleving, die in relatief korte tijd verbazingwekkend veel goeds doet voor lichaam en geest. Door middel van eenvoudige uitnodigingen ontdek je hoe je je op een dieper niveau kunt verbinden met de ...

DEZE ACTIVITEIT IS VERPLAATST NAAR EEN LATERE NOG TE BEPALEN DATUM!

Wat is Shinrin-Yoku / bosbaden?
Tijdens een bosbad neem je geen letterlijke duik in het bos, maar onderga je een intense natuurbeleving, die in relatief korte tijd verbazingwekkend veel goeds doet voor lichaam en geest. Door middel van eenvoudige uitnodigingen ontdek je hoe je je op een dieper niveau kunt verbinden met de natuur, tot rust kunt komen en opladen. De bosbad-wandeling, die zo’n 3-4 kilometer lang is, duurt ongeveer 2,5 uur en vindt veelal in stilte plaats. Zo krijg je alle ruimte krijgt om het bos op jouw manier te ervaren. We sluiten af met bosthee en een gezonde versnapering.
Het bosbad wordt begeleid door Marije Geenevasen, gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku (zie ook www.rhythmsofnature.nl; binnenkort online).

Het is raadzaam om goede wandelschoenen en ontspannen kleding te dragen en voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een handdoek of matje om op te zitten mee te nemen. Je telefoon en je fototoestel kun je het beste uitzetten of thuis laten. Ook is het fijn als je geen parfum of aftershave op doet, dan ruiken we het bos beter. ;-)

Een bosbad is een ware boost voor je immuunsysteem. Wel houden we uit voorzorg 1,5 meter afstand van elkaar en kun je indien gewenst een mondkapje dragen.

Deelnemers dienen zelf een mondmasker mee te brengen en dit te dragen tijdens de wandeling.

Let op: om 13.30 uur vertrekken we; we wachten maximaal 5 minuten op laatkomers, dus kom alsjeblieft op tijd.


Info

Waar:
Bezoekerscentrum De Watersnip
Grauwe Steenstraat 7
3582 Koersel
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
vrij 23/10/20 van 13:30 tot 16:30
Organisatie:
Bezoekerscentrum De Watersnip
onthaasting_bos.jpg