Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

UITGESTELD NAAR 2021-Bustocht naar Nationaal Park Hoge Kempen 21/07/2020

Ons doel is het 5.700 hectare grote Nationaal Park Hoge Kempen dat zich uitstrekt over de gemeenten Maasmechelen, As, Zutendaal, Lanaken, Dilsen-Stokkem en Genk. De meest voorkomende biotopen zijn naaldbossen en heide. Daarnaast zijn er loofbossen, landduinen, vennen, beken, droogdalen, vijvers, grindplassen en mijnsteenbergen (terrils). Er leven een groot aantal planten- en diersoorten. ...

Ons doel is het 5.700 hectare grote Nationaal Park Hoge Kempen dat zich uitstrekt over de gemeenten Maasmechelen, As, Zutendaal, Lanaken, Dilsen-Stokkem en Genk. De meest voorkomende biotopen zijn naaldbossen en heide. Daarnaast zijn er loofbossen, landduinen, vennen, beken, droogdalen, vijvers, grindplassen en mijnsteenbergen (terrils).

Er leven een groot aantal planten- en diersoorten. Enkele typische en/of zeldzame soorten: jeneverbes, gaspeldoorn, rode dopheide, gagel, moeraswolfsklauw, beenbreek, libellen, heideblauwtje, koninginnenpage, veldparelmoervlinder, heikikker, rugstreeppad, gladde slang, levendbarende hagedis, beekprik, zwarte specht, nachtzwaluw, ree.

Wat staat er op het programma

We voorzien verschillende gidsen en activiteiten/wandelingen:

Wandelen: voor wie graag een mooie en wat langere dagwandeling maakt in het gebied organiseren we een tocht die het gebied doorkruist. Een algemene natuurwandeling met mooie vergezichten.
Wie liever wat meer focust op vogels gaat mee op stap met de vogelwerkgroep. Zij maken een kleinere rondwandeling maar zijn ook de hele dag op de baan.
Voor de plantenliefhebbers is er een nog kleinere wandeling: leer met hen de plantenrijkdom van het gebied kennen op een rustige manier.
De mensen van de insectenwerkgroep gaan natuurlijk op zoek naar vlinders, kevers en ander klein grut dat daar nog massaal rond vliegt en loopt. Geniet mee van hun ontdekkingen.
Als er voldoende interesse is kunnen we ook gaan fietsen. Dan kunnen we natuurlijk nog meer landschappen zien. Ofwel nemen we de eigen fietsen mee, ofwel huren we ter plaatse.

We willen jullie uitnodigen om met ons mee te gaan met de bus. Dat kan alleen als we genoeg deelnemers hebben. Daarom willen we jullie vragen om zo snel mogelijk in te schrijven voor de trip. Lukt dat niet, dan rijden we kosten delend met eigen auto’s

Praktisch:

Vertrekplaats/uur: Station Dendermonde, parking kant Dendermonde. Er is een ruime (fiets)parking.
Stationsplein, 9200 Dendermonde vanaf 6u45. Vertrek om 7u stipt.

Honden kunnen niet mee.

Mee te nemen: Gepaste kledij en schoeisel, een picknick en(voldoende!) drank, eventueel iets om op te zitten tijdens eten in de vrije natuur(bv plastic zak – al zoek we misschien een picnic plaats met banken), wat centen als je iets wil drinken in het natuurcentrum. Verder naar eigen wens: verrekijker, loupe, vlindernetje, determinatieboeken. (Ben je een absolute leek inzake vogels, vlinders, planten, …? Geen nood, de nodige kenners zijn aanwezig).

Terug: Rond 17u vertrekken we weer huiswaarts en hopen ten laatste rond 18u30 terug te zijn.

Kostprijs: nog te bepalen, maar zal rond de 25€ zijn. We gaan ook nog eens rond met de hoed voor de chauffeur.

Inschrijven: Graag inschrijven kan enkel via deze link:
Of via een mail naar geert.vandamme@meerskant.org met volgen info: Voornaam en Naam, adres, mailadres en telefoonnr en of je wil fietsn. Bij meerder personen, alle voorgaande gegevens van alle personen.


Info

Waar:
Grote parking nabij fietsenstalling van Station Dendermonde
stationsplein
9200 Dendermonde
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
di 21/07/20 van 06:45 tot 18:30
Prijs:
€ 25,00 (Ledenprijs: € 25)
Organisatie:
Natuurpunt 's Heerenbosch