Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Rangers on tour: Grindgroeve Mechelse Heide Noord

Nationaal Park Hoge Kempen werd dubbel zo groot in 2020 dankzij de nieuwe deelgebieden Duinengordel, Bergerven, Thorpark en het Munsterbos. Iedere zondag in juli en augustus zetten we een nieuw gebied in de kijker. Rangers wachten je er op en helpen je op weg met tips, suggesties en achtergrondinformatie. Met de gratis routesuggestie op papier vertrek je veilig en goed geïnformeerd op ...

Nationaal Park Hoge Kempen werd dubbel zo groot in 2020 dankzij de nieuwe deelgebieden Duinengordel, Bergerven, Thorpark en het Munsterbos.
Iedere zondag in juli en augustus zetten we een nieuw gebied in de
kijker. Rangers wachten je er op en helpen je op weg met tips, suggesties en achtergrondinformatie. Met de gratis routesuggestie op papier vertrek je veilig en goed geïnformeerd op ontdekking!

In de voormalige grindgroeve ‘Mechelse Heide Noord’ werd tot 2017 berggrind
gewonnen als grondstof voor de toepassing van bouwmaterialen. Na beëindiging van de grindwinning werd het gebied door het Herstructureringscomité op een landschappelijke manier heringericht, alvorens het terug te geven aan de
natuur. De volgende stap is de opname van het gebied in het wandelroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is gepland voor 2021. In afwachting daarvan kan je deze zomer via deze tijdelijke wandeling alvast genieten van een mooie tocht doorheen de voormalige berggrindgroeve.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Info

Waar:
Toegangspoort Station As
Stationsstraat 124
3665 As
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zondag 9 augustus 2020 van 09:00 tot 12:00
Prijs:
€ 0,00 (Basistarief: 0,00 €)
Organisatie:
Nationaal Park Hoge Kempen - Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw
f1ce9726-501f-4551-98b8-a286bf4f4e64.jpeg