Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

PWGenk-excursie Vliermaalroot E6-28-12

Controleer voor vertrek steeds even op www.natuurpunt.be/afdelingen/plantenwerkgroep-genk of de activiteit niet is afgelast omwille van de op dat moment geldende coronamaatregelen!

Plantenwerkgroep Genk (PWGenk) - actief sinds 2016 - is een plantenwerkgroep voor iedereen met interesse in wilde en verwilderde planten binnen het grondgebied van de stad Genk en omgeving. In 2021 organiseren wij 25 excursies, telkens op zondagen van 9u30 tot ~13u30.

Heb je nog nooit een plant gedetermineerd of ben je een wandelende flora? Wees welkom! Samen leren we van elkaar bij en struinen we van de sappigste naar de meest dorre vegetaties.

Op de wandelingen kun je erachter komen welke wilde planten er in je eigen omgeving voorkomen en hoe je ze kan herkennen. Dit kan gaan van de meest algemene 'onkruiden' tot de bijzonderste beschermde planten. Wat voor groens er ook voor de voeten komt, we zullen het een naam proberen te geven! Naderhand verschijnt de lijst met waargenomen soorten steeds op www.waarnemingen.be, zodat je thuis op je gemak nog eens kan overlopen.

Stevige schoenen en goede zin zijn genoeg om deel te kunnen nemen. Je mag onderweg meeschrijven, waarnemingen mee invoeren / doorgeven, foto's van de planten maken, vragen stellen etc.

Kijk zeker ook eens op https://www.facebook.com/pwgenk/ voor foto´s van onze voorbije activiteiten!


Info

Waar:
Kruispunt Gauwerstraat en Bombroekstraat, 3721 Kortessem (http://tiny.cc/9yqsiz)
Kruispunt Gauwerstraat en Bombroekstraat
3721 Vliermaalroot
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
Organisatie:
Plantenwerkgroep Genk
PWGenk-excursie Vliermaalroot E6-28-12