Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Op stap in Bosland - Woestijnwandeling

Kom je ook meestappen in Bosland? Tijdens een wandeling in het grootste avonturenbos van Vlaanderen vertelt een natuurgids je vanalles over het landschap, de fauna en flora, de interessante plekken... Je hoeft je niet in te schrijven en je deelname is gratis! De oprichting van een zinkfabriek begin 1900 herschiep in minder dan 30 jaar 600 ha bos en heide in de omgeving tot een kale zandvlakte ...

Kom je ook meestappen in Bosland? Tijdens een wandeling in het grootste avonturenbos van Vlaanderen vertelt een natuurgids je vanalles over het landschap, de fauna en flora, de interessante plekken... Je hoeft je niet in te schrijven en je deelname is gratis!

De oprichting van een zinkfabriek begin 1900 herschiep in minder dan 30 jaar 600 ha bos en heide in de omgeving tot een kale zandvlakte waar de wind vrij spel had. Niet verwonderlijk dat de plek de naam Sahara toegemeten kreeg. Pas in de jaren 60 lukte men erin met allerlei maatregelen het zand duurzaam te bedwingen en na de sluiting van de fabriek goed 10 jaar later kon de natuur er volop terug terrein winnen. Momenteel is de Lommelse Sahara uitgegroeid tot een prachtig wandelgebied met heel wat natuur- en erfgoedwaarde.

Sahara

Een miniatuurwoestijn omgeven door helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. Dat is de Lommelse Sahara! Je vind er de uitkijktoren ‘De Reus van Bosland’, een land-art speelbos, de speelelementen ‘Gladde Slang’ en ‘Boomleeuwerik’, de schatzoektocht Kapitein Korrel, een picknickplaats en de Sahara Expeditie!

Kinderen

De wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Praktisch

- Datum: zondag 17 november 2019 om 14u
- Startplaats: Sportveldenstraat 10, Lommel
- Deelname: Gratis
- Reserveren: Niet nodig
- Aanmelden: Ten laatste 13:45u aan de startplaats

Deze wandeling wordt georganiseerd door Bosland in samenwerking met Natuurpunt Noord-Limburg.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Info

Waar:
Sahara
Sportveldenstraat 10
3920 Lommel
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zondag 17 november 2019 van 14:00 tot 17:00
Prijs:
€ 0,00 (Basistarief: 0,00 €)
Organisatie:
Bosland
7d3cd156-81d5-465d-9a1e-a5f26a23fa06.jpeg