Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

ONLINE CURSUS: Weidevogels (Pelt) | Inschrijvingen afgesloten

Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de twee theoretische lessen. Voor de excursie wachten we de laatste coronamaatregelen nog af.

Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen deelnemen

  • ofwel een PC/laptop (met luidspreker, ev. een webcam/inbouw camera - leuk maar geen vereiste) ofwel een smartphone ofwel een tablet
  • internetverbinding
  • Zoom app (Zoom client for meetings) installeren - je ontvang daarvoor de installatie instructies (echt niet moeilijk om te installeren)
  • je krijgt enkele dagen vooraf een mail met inloggegevens voor de les

Inhoud

Kievit, Grutto, Wulp... het zijn de sieraden van onze Vlaamse weiden. Ook soorten als Veldleeuwerik, Graspieper, Slobeend e.d. kunnen in weidegebieden voorkomen. Al deze vogels worden dan ook wel eens weidevogels genoemd. In deze cursus worden 20 soorten weidevogels uitgebreid besproken. De kenmerken worden bestudeerd aan de hand van dia's en video's. Naast de geluiden komt ook de levenswijze van deze vogels aan bod. Verder maken we kennis met de problemen waar ze mee te kampen hebben en de mogelijke oplossingen met o.a. weidevogelbescherming.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 24€/leden en 30€/niet-leden. Vrijwilligers (BC Hageven) kunnen gratis deelnemen.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.

Deze cursus wordt mee gepromoot met de financiële steun van het LIFE programma van de EU in het kader van het LIFE BNIP project.


Info

Waar:
Bezoekerscentrum De Wulp (enkel voor theorielessen, de afspraakplaats voor de excursie wordt tijdens de les afgesproken)
Tussenstraat 10
3910 Neerpelt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
Prijs:
€ 30,00
Organisatie:
Bezoekerscentrum Hageven
ONLINE CURSUS: Weidevogels (Pelt) | Inschrijvingen afgesloten