Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

ONLINE CURSUS: Leren kijken naar vogels (Lummen)

Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de drie theoretische lessen. Voor de excursies moeten we de eventuele versoepelingen afwachten. Eventueel worden er nieuwe data gezocht.

Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen deelnemen

  • ofwel een PC/laptop (met luidspreker, ev. een webcam/inbouw camera - leuk maar geen vereiste) ofwel een smartphone ofwel een tablet
  • internetverbinding
  • Zoom app (Zoom client for meetings) installeren - je ontvang daarvoor de installatie instructies (echt niet moeilijk om te installeren)
  • je krijgt enkele dagen vooraf een mail met inloggegevens voor de les

Inhoud

In de eerste les krijgen we een algemene inleiding op vogels: de functie van het verenkleed, de verschillende snavelvormen, de werking van hun zintuigen, de levenscyclus, biotoopkeuze…

In de tweede theorieles gaan we eerst in op hulpmiddelen zoals verrekijkers en veldgidsen, … Dan beginnen we met het belangrijkste onderdeel: vogels leren herkennen. Dit wordt in derde theorieles verder uitgediept. We schetsen ditmaal geen portretten van een waslijst aan vogelsoorten maar kijken samen naar veldkenmerken bij vogels. Zo krijgen de cursisten oog voor detail en krijgen ze technieken aangereikt om vogels te leren herkennen. Het gaat ons in deze cursus dus eerder om het aanleren van technieken, geen waslijst aan soorten.

Tot slot komt ook het aantrekken van vogels in de tuin aan bod.

Opzet

In 3 theorielessen (maandagavond) en 2 excursies (zaterdagvoormiddag) leer je alle aspecten om in het veld goed naar vogels te kijken.

Prijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 30€/leden en 35€/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.


Info

Waar:
Online vanuit je eigen thuis
nvt
3560 Lummen
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
ma 01/03/21 van 19:30 tot 22:30 ma 08/03/21 van 19:30 tot 22:30 za 13/03/21 van 08:30 tot 11:30 ma 22/03/21 van 19:30 tot 22:30 za 27/03/21 van 08:30 tot 11:30
Prijs:
€ 35,00
Organisatie:
Bezoekerscentrum Schulensmeer
ONLINE CURSUS: Leren kijken naar vogels (Lummen)