Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

NIEUWE DATA | Opleiding: Animator Top Natuurbeleving 2.0

Ben jij die unieke persoon die thuis is in de Limburgse natuur? Wil jij graag met gezinnen, bedrijven,… op pad gaan om op een actieve manier de natuur te ontdekken? Dan is deze opleiding tot ‘Top Natuurbelevingsanimator’ zeker iets voor jou. Tijdens deze dagen laten we je kennismaken met allerlei creatieve manieren om mensen de natuur te laten verkennen.  We stappen in een kano, leren allerlei bushcrafttechnieken, bouwen shelters, zoeken schatten tijdens een natuurgeocache, zoeken sporen,…

Tijdens de opleiding zit je zelf niet stil. Je denkt na, gaat op tocht met enkele van je vrienden of collega-animatoren en steekt een boeiende natuurbelevingsactiviteit in elkaar. Je leert van elkaars vaardigheden en je kan al die rijkdom delen via het onlineplatform van de cursus.

De opleiding heeft als doel dat je naderhand zelf aan de slag gaat als animator. Daarom werk je nog tijdens de opleiding een eerste activiteit uit voor een bepaald natuurgebied in Limburg. De activiteiten kunnen gefocust zijn op een specifieke doelgroep (bijvoorbeeld jongeren, gezinnen,...) of een bepaald thema; we denken al zeker aan natuur en welzijn, natuur en cultuur, natuur en avontuur,...

Voel jij het kriebelen voor een tocht op het water, voor heerlijk en leerrijk koken met planten uit de natuur, voor het maken van vuur en snijden van lepels,…? Lees dan hieronder wanneer het plaatsvindt.

Datum introductieavond

Voor kandidaat deelnemers en twijfelaars organiseren we een informatie- en kennismakingsmoment om de wederzijdse verwachtingen scherp te stellen.  De kennismaking vindt plaats op 30 april 2021 om 19u30 in het Domein Kiewit, Natuurpunt Limburg, Putvennestraat 112, 3500 Hasselt.

Data opleiding

De opleiding vindt plaats tijdens 1 volledig weekend (15 + 16 mei 2021) en 2 zaterdagen (5 juni 2021 + 19 juni 2021). 

Waar

De mooiste natuurgebieden van Limburg en hun bezoekerscentrum of zaaltje in de buurt.

Prijs

150 euro.

Online inschrijven en betalen

Voor deze activiteit kan je online inschrijven en betalen via creditkaart, bancontact en overschrijving. Vermeld bij een overschrijving altijd het unieke betalingskenmerk (dat je per mail ontvangt) als gestructureerde mededeling bij je betaling.

Na je inschrijving en nadat je betaling gekoppeld is, ontvang je een mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder. In deze mail vind je ook de link naar het digitaal leerplatform van deze cursus. Het leerplatform wordt actief bij de start van de cursus.

Met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

communicatiebanner PDPO


Info

Waar:
Domein Kiewit, Natuurpunt Limburg
Putvennestraat 112
3500 Hasselt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
Prijs:
€ 150,00
Organisatie:
Natuurpunt CVN
NIEUWE DATA | Opleiding: Animator Top Natuurbeleving 2.0