Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Lezing Wolven (Pelt)

Met de wolf in Belgie was het in 1864 afgelopen.  Toen schoot koning Leopold 1 het laatste koppel dood in de bossen van St.Hubert.  In 2012 voorspelde een wolvenkenner: binnen 10 jaar leven er opnieuw wolven in Belgie.  In october 2017 verliet ‘onze’ 1ste wolf Naja haar roedel in het noorden van Duitsland en begon aan haar tocht van ruim 500 km.  Op 4 januari wandelde ze het natuurgebied rond ...

Met de wolf in Belgie was het in 1864 afgelopen.  Toen schoot koning Leopold 1 het laatste koppel dood in de bossen van St.Hubert.  In 2012 voorspelde een wolvenkenner: binnen 10 jaar leven er opnieuw wolven in Belgie.  In october 2017 verliet ‘onze’ 1ste wolf Naja haar roedel in het noorden van Duitsland en begon aan haar tocht van ruim 500 km.  Op 4 januari wandelde ze het natuurgebied rond Leopoldsburg binnen.  Ze had verder kunnen trekken maar besloot te blijven.  Een jaar later was ze drachtig.  En toen stopte haar levensverhaal.  Nu leeft August in zijn eentje op en rond het uitgestrekte militaire domein, al is er sinds kort sprake van een nieuw wijfje.

Niet voor niets is de wolf geevolueerd tot het boze element in sprookjes.  Dat heeft veel te maken met zijn terug getrokken manier van leven.  Om aan vervolging te ontsnappen leerde hij ‘s nachts te jagen.  En omdat schapen,geiten en varkens gemakkelijke prooien zijn, vielen daar regelmatig slachtoffers. Dat maakt hem uiteraard ook niet geliefd.
Het verhaal van de wolf is uitermate boeiend.  Dat zal je merken aan onze powerpointpresentatie: De Wolf tussen mythe en werkelijkheid.
 
Prijs: 3 euro ter plekke te betalen.


Info

Waar:
Bezoekerscentrum Hageven
Tussenstraat 10
3910 Neerpelt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
do 20/02/20 van 20:00 tot 22:00
Organisatie:
Natuurpunt Pelt
wolf-1352242_1920.jpg