Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Lezing: Maak van je tuin een restaurant voor bijen (Hasselt)

Maak van je tuin een restaurant voor bijen Bijen zijn een onmisbare schakel in ons bestaan. Zonder bijen missen we niet alleen heel wat voedingsgewassen in de supermarkt, ook brengen planten in de natuur heel wat minder zaden voort . Bart neemt je mee in de boeiende leefwereld van wilde bijen, honingbijen en hommels maar wil vooral ook oplossingen geven voor de vraag: ‘Wat kan ik doen voor ...

Maak van je tuin een restaurant voor bijen

Bijen zijn een onmisbare schakel in ons bestaan. Zonder bijen missen we niet alleen heel wat voedingsgewassen in de supermarkt, ook brengen planten in de natuur heel wat minder zaden voort . Bart neemt je mee in de boeiende leefwereld van wilde bijen, honingbijen en hommels maar wil vooral ook oplossingen geven voor de vraag: ‘Wat kan ik doen voor bijen in eigen tuin, gemeente of rond mijn bedrijf? Tenslotte is er nog een voorstelling van de Week van de Bij-campagne met voor iedereen een gratis zakje bloemenzaad en een bijenkrant.
 
 
Bart Vandepoele is bezieler van de Vlaamse campagne ‘Week van de Bij’, leraar tuinbouw en educatief medewerker in De Panne. Hij is ook mede-auteur van o.a. ‘100 kindervragen Bijen’ (Stichting Kunstboek 2015) en ‘zakboek voor de bijentuin’ (Lanoo 2019).
 
 
Een organisatie van de Limburgse Milieukoepel vzw en Natuurpunt Limburg
Wanneer? donderdag, 17 september 2020 - 19.30u - 21u
Waar? Bezoekerscentrum Kiewit, Domein Kiewit, Putvennestraat 112, 3500 Hasselt (zolderzaal)
  

Prijs

Inkom 4.5 € voor leden Natuurpunt, 5 € voor niet-leden storten op BE04 4500 4915 7131 met vermelding van 'bijen'.

Inschrijven verplicht!


Info

Waar:
Natuurpunt Limburg
Putvennestraat 112
3500 Hasselt
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
do 17/09/20 van 19:30 tot 21:00
Prijs:
€ 5,00 (Ledenprijs: € 4.5)
Organisatie:
Limburgse Milieukoepel
nik_janssens_-_bij-1.jpg