Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Klimaatwandeling (Lummen)

Ook aan het Schulensmeer merken we de gevolgen van klimaatverandering. Over de oorzaak zijn wetenschappers het eens: de mens is verantwoordelijk. In de Limburgse natuur zien we al verschuivingen en zijn planten en dieren bedreigd. Bovendien zijn er ook gevolgen voor de mens.  Al wandelend ontdek je wat je zelf kan doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Een klimaatgids van het ...

Ook aan het Schulensmeer merken we de gevolgen van klimaatverandering. Over de oorzaak zijn wetenschappers het eens: de mens is verantwoordelijk. In de Limburgse natuur zien we al verschuivingen en zijn planten en dieren bedreigd. Bovendien zijn er ook gevolgen voor de mens. 

Al wandelend ontdek je wat je zelf kan doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Een klimaatgids van het Provinciaal Natuurcentrum legt op een eenvoudige manier uit wat de klimaatsveranderingen precies inhouden. Je staat stil bij fenomenen als het weer, het gewijzigde gedrag van trekvogels, seizoensgroenten van hier en de invloed van veeteelt en vervoer op het klimaat. 

 

Praktisch

> Aanmelden voor de activiteit kan vanaf 13.45 u., de wandeling start om 14 u.
> Deze activiteit is gratis
> Aan deze activiteit kunnen max. 25 personen deelnemen. Om zeker te zijn van je plekje kan je op voorhand inschrijven via de link hieronder. 


Info

Waar:
Bezoekerscentrum Schulensmeer
Demerstraat 60
3560 Lummen
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
zo 07/04/19 van 14:00 tot 16:30
Organisatie:
Bezoekerscentrum Schulensmeer
natuurgids.png