Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

GEANNULEERD Yoga in de natuur - de 5 natuurelementen WATER

Word volledig één met jezelf en de natuur Tijdens deze lessenreeks nemen we je mee om lichaam en geest terug in balans te brengen. Achtereenvolgens leren en ervaren we de 5 Ayurvedische natuurelementen: aarde, water, vuur, lucht en ether, zoals ze aanwezig zijn in de natuur en dus ook in onszelf. Beweging, ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning staan hierbij centraal. Elke les ...

Word volledig één met jezelf en de natuur

Tijdens deze lessenreeks nemen we je mee om lichaam en geest terug in balans te brengen. Achtereenvolgens leren en ervaren we de 5 Ayurvedische natuurelementen: aarde, water, vuur, lucht en ether, zoals ze aanwezig zijn in de natuur en dus ook in onszelf. Beweging, ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning staan hierbij centraal.

Elke les start met een korte wandeling naar een inspirerende locatie in de natuur. De lessen zijn geschikt zowel voor beginners, als introductie tot yoga, als voor gevorderden, die vanuit deze invalshoek dieper in hun yogabeoefening willen gaan. De lessen kunnen ook apart gevolgd worden.

De lessen worden gegeven door Caroline Frederix van Njamaste, geboren en getogen in Teuven. Na vele reizen, een yoga teacher training in hatha yoga en een aanvullende yin yoga en yoga nidra training in India is ze neergestreken in Maastricht en enthousiast om haar yoga ervaring met jou te delen!

Aangezien we het weer niet altijd zelf in de hand hebben, is het belangrijk om op voorhand in te schrijven. Op die manier kunnen we u verwittigen indien het weer het niet toelaat om aan yoga te doen. We zoeken in dat geval naar een nieuwe datum. Er is alleszins wel een overdekte locatie in de buurt. Dus bij een miezerig maar warm avondbuitje, gaat de les gewoon door.

Na inschrijving zal u een mail krijgen met een betalingsverzoek om uw inschrijving te bevestigen. U kan echter ook ter plaatse contant betalen. In dat geval geeft u een seintje op altenbroek@natuurpunt.be.

 

Dinsdag 19 mei – 19u-20u30

De lessenreeks begint met het element AARDE, dat staat voor gronding en stabiliteit: een moederlijke energie waar we tijdens deze les mee zullen werken. Een rustige, aardende Hatha les met enkele balancerende oefeningen.

Dinsdag 26 mei – 19u-20u30

WATER is het koele, vloeibare en zachte element. We zullen meer soepel bewegen, waarbij poses in mekaar overvloeien.

Dinsdag 2 juni – 19u-20u30

VUUR staat voor transformatie, kracht, vreugde en warmte. We boosten je humeur en ervaren deze kracht door vooral onze buikspieren actief te gebruiken.

Dinsdag 9 juni – 19u-20u30

Het element LUCHT is dynamisch en zorgt voor beweging. We bewegen meer actief en werken met verschillende ademhalingsoefeningen.

Dinsdag 16 juni – 19u-20u30

ETHER of ruimte is het element dat samenhangt met spiritualiteit. Tijdens deze les werken we aan het naar binnen keren. Rust vinden in jezelf. Door poses aan te houden en je ademhaling te gebruiken, komen we tot een meditatieve staat.

Zaterdag 20 juni – 19u-20u30 Summer Solstice Special

We sluiten de lessenreeks af met een sessie van diverse oefeningen door elkaar. Ook in de natuur zijn de elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nadien is er een kampvuur en potluck. De laatste les is GRATIS voor wie de volledige lessenreeks volgt.


Info

Waar:
Parking Kasteel Altembrouck
Altenbroek 4
3790 Voeren
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
di 26/05/20 van 19:00 tot 20:30
Prijs:
€ 10,00 (Ledenprijs: € 7)
Organisatie:
Natuurpunt Voeren
yoga_in_de_natuur_caroline_frederix_njamaste.jpg