Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

EARTH HOUR

Op zaterdag 25 maart 2023 zal Bezoekerscentrum de Maten – de Slagmolen van Natuurpunt haar deuren openen voor een gezellige avond met kaarslicht en live muziek in teken van Earth Hour. Ook dit jaar zullen miljoenen mensen over de hele wereld om 20u30 hun lichten een uur lang doven.

Doe de lichten gedurende één uur uit op de avond van Earth Hour in solidariteit met de planeet.

Earth Hour, een traditie die in 2007 startte in Sydney, Australië om haar inwoners bewust te maken van het probleem van de klimaatverandering. Het jaar erna deden al 35 landen mee. In 2020 namen er 190 landen, alsook publieke figuren zoals Greta Thunberg, Justin Trudeau, Cat Stevens en de Paus Francis deel. 

Een studie uit 2014 liet zien dat in 10 landen het energieverbruik tijdens Earth hour met 4% afnam. Het is niet de bedoeling om jaarlijks de reductie van de CO2-uitstoot en het energieverbruik te meten, maar de cijfers zijn opvallend.

Wat kan je zelf doen? Je kan thuis het licht een uurtje uitdoen of je kan een bezoekje brengen aan de verwarmde tent in de groene tuin van de oude Slagmolen. Vanaf 19u30 is iedereen welkom om zich te laten betoveren door de Ierse fluit en doedelzak van Wim Poesen. Ook Nisa Ozkan, een studente aan de Genkse Muziekacademie, zal de magie van haar viool demonstreren. Een avond om niet te missen!

Gratis deelname, inschrijven vereist (1 persoon per inschrijving).


Info

Waar:
Slagmolen
Slagmolenweg 76
3600 Genk
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
Organisatie:
Bezoekerscentrum De Maten - De Slagmolen
EARTH HOUR