Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Cursus exoten: uitheemse planten en dieren in onze natuur (Lanaken)

Japanse duizendknoop, Chinese wolhandkrab en Nijlgans: exotisch klinkende namen van planten en dieren waarvoor je niet zover meer hoeft te reizen om ze te zien. Het zijn zogenaamde exoten die nu ook in de Vlaamse natuur voorkomen. In totaal gaat het intussen om honderden soorten. Wie en wat ze zijn, kom je op deze cursus te weten. We bekijken ook hoe die invasieve exoten in deze ...

Japanse duizendknoop, Chinese wolhandkrab en Nijlgans: exotisch klinkende namen van planten en dieren waarvoor je niet zover meer hoeft te reizen om ze te zien. Het zijn zogenaamde exoten die nu ook in de Vlaamse natuur voorkomen. In totaal gaat het intussen om honderden soorten.

Wie en wat ze zijn, kom je op deze cursus te weten. We bekijken ook hoe die invasieve exoten in deze geglobaliseerde wereld een probleem vormen voor de biodiversiteit. Naast ecologisch verlies, kan er ook economische schade optreden. Jaarlijks besteden overheden heel wat geld aan maatregelen om de verspreiding ervan onder controle te houden en de schade te herstellen. 

De excursie vindt in en rondom Oud-Rekem plaats. Hier treffen we o.a. Waterteunisbloem, Reuzenberenklauw, Canadese gans en gevlekte Amerikaanse rivierkreeft aan. Per soort wordt een overzicht gegeven van de courante bestrijdingstechnieken. We spreken af aan Parking Colmonterveld
Populierenlaan te Rekem.

Prijs

Gratis.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan.


Info

Waar:
Cultureel Centrum Lanaken (enkel theorie)
Aan de Engelse Hof 10
3620 Lanaken
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
di 22/09/20 van 20:00 tot 22:00 za 26/09/20 van 09:30 tot 12:00
Organisatie:
Natuurpunt Lanaken
hochter_bamp_21_04_06_038.jpg