Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

Cursus exoten: uitheemse planten en dieren in onze natuur (excursie)

Japanse duizendknoop, Chinese wolhandkrab en Nijlgans: exotisch klinkende namen van planten en dieren waarvoor je niet zover meer hoeft te reizen om ze te zien. Het zijn zogenaamde exoten die nu ook in de Vlaamse natuur voorkomen. In totaal gaat het intussen om honderden soorten. Wie en wat ze zijn, kom je op deze cursus te weten. We bekijken ook hoe die invasieve exoten in deze ...

Japanse duizendknoop, Chinese wolhandkrab en Nijlgans: exotisch klinkende namen van planten en dieren waarvoor je niet zover meer hoeft te reizen om ze te zien. Het zijn zogenaamde exoten die nu ook in de Vlaamse natuur voorkomen. In totaal gaat het intussen om honderden soorten.

Wie en wat ze zijn, kom je op deze cursus te weten. We bekijken ook hoe die invasieve exoten in deze geglobaliseerde wereld een probleem vormen voor de biodiversiteit. Naast ecologisch verlies, kan er ook economische schade optreden. Jaarlijks besteden overheden heel wat geld aan maatregelen om de verspreiding ervan onder controle te houden en de schade te herstellen. 

De excursie vindt in en rondom Oud-Rekem plaats. Hier treffen we o.a. Waterteunisbloem, Reuzenberenklauw, Canadese gans en gevlekte Amerikaanse rivierkreeft aan. Per soort wordt een overzicht gegeven van de courante bestrijdingstechnieken.

Deelnameprijs

Gratis.

Inschrijven

Via een e-mail naar leefmilieu@lanaken.be.


Info

Waar:
Oude Weerd
Oude Weerdstraat 15
3621 Rekem
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
za 26/09/20 van 09:30 tot 12:00
Organisatie:
Natuurpunt Lanaken
sdc11099.jpg