Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Ontdek de mooiste wandelroutes in Limburg
Menu

50 jaar natuurvereniging in Bree – Biodiversiteitsweekend en overzichtstentoonstelling 17-18 juni.

50 jaar natuurvereniging in Bree – Biodiversiteitsweekend en overzichtstentoonstelling  17-18 juni.

Dat onze gemeente één van de beste Vlaamse natuurgebieden heeft is algemeen bekend en erkend.

Ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de natuurvereniging “De Wielewaal – Natuurpunt “ organiseert Natuurpunt Bree een biodiversiteitsweekend gekoppeld aan een overzichtstentoonstelling van 50 jaar natuurgeschiedenis in het NEC-Mariahof.

Tijdens dit biodiversiteitsweekend bezoeken tal van natuurspecialsten het natuurreservaat St-Maartenshei-Mariahof – De Luysen die trachten zoveel als mogelijk dieren en planten te determineren.  U kan deze specialisten aan het werk zien tijdens dit weekend. Tevens worden doorheen de zaterdag  tot zondagmiddag diverse wandelingen voorzien (kruidenwandeling, klauwierenwandeling, algemene wandelingen).  Op zaterdagavond kan je kennis maken met de wereld van nachtvlinders en vleermuizen. Al deze activiteiten kan je beleven in en rond het natuurpunthuis op het Mariahof.

Parallel hiermee presenteert de vereniging een overzicht van 50 jaar natuurbehoud en -beheer in onze gemeente.  Vanaf de prille start tot de noodzaak van het beschermen van de eigen natuur, het starten van een aankoopbeleid en het beheer van het natuurgebied.

Voor alle informatie wordt verwezen naar www.natuurpunt-bree.be. Hier vind je al de activiteiten op een rij met de aanvangstijden.

Iedereen welkom ! 


Info

Waar:
Natuur.huis Mariahof
Mariahofstraat 51
3960 Bree
Routebeschrijving via Google Maps
Wanneer:
Organisatie:
Natuurpunt Bree
50 jaar natuurvereniging in Bree – Biodiversiteitsweekend en overzichtstentoonstelling  17-18 juni.